BiH
26

Akcija "Praznik" u Sarajevu: 18 uhapšenih zbog trgovine drogom predati Tužilaštvu KS

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osamnaest osoba koje su jučer uhapšene u akciji "Praznik" u Sarajevu jutros su predate u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva KS su nam kazali da je od 26 osoba koliko ih je uhapšeno akciji "Praznik", 18 predato u nadležnost Tužilaštva KS.

"Uhapšeni će biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac će odlučiti o daljim mjerama. Oni su osumnjičeni da su od marta do septembra 2016. godine počinili više krivičnih djela organiziranog kriminala i to neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", kazali su iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer u Sarajevu proveli akciju kodnog naziva "Praznik".

Prilikom pretresa prostorija koje su koristile uhapšene osobe pronađena je i oduzeta veća količina opojnih droga, opreme za proizvodnju i preprodaju opojnih droga, mobilnih telefona, računarske opreme, novca, vatrenog oružja, municije, eksplozivnih naprava, dokumentacije i jedno putničko motorno vozilo.