{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija pomoći za porodicu poginulog rudara

F
25.3.2009. u 14:29
0
1
Akcija pomoći za porodicu poginulog rudara
0
Akcija pomoći za porodicu poginulog rudara
Vijeće BiH organizacija Australije poziva sve Bosance i Hercegovce da pomognu u izgradnji kuće za porodicu nedavno poginulog rudara Almira Babića (33).
U apelu, koji je potpisala predsjednica ovog vijeća Senada Softić-Telalović, navedeno je da je Almir Babić poginuo u eksploziji metana u rudniku Stranjani, pokušavajući da izvuče svog poginulog kolegu, te da su iza njega ostale njegova majka, supruga Alma i djeca Lejla (5) i Elmin (3). Riječ je o vrijednom i poštenom čovjeku koji je radom u jami izdržavao porodicu.

Almir, njegova majka, supruga i djeca živjeli su zajednički u djedovoj kući, "koja više liči na šupu nego kuću", ali ih odatle njihova rodbina pokušava istjerati.

Da je, naglašeno je u saopćenju, Almir poginuo u nekoj jami u SAD-u, ili nekoj zemlji u Evropi, firma za koju je radio bila bi dužna isplatiti ogromnu novčanu štetu njegovoj supruzi i djeci.

"Ali u Bosni toga nema. Sve će se to tako lijepo ušutkati i ova porodica, koja je do sada živjela u siromaštvu, imat će još teži život, neopisiv! A rudnik će i dalje ugrožavati živote poštenih ljudi te i dalje plaćati najmizernije plaće ovim vrijednim ljudima koji rade u nedopustivnim uvjetima", riječi su Senade Softić-Telalović.

Ona je, najavljujući pokretanje humanitarne akcije za izgradnju kuće porodici Babić, pozvala Bosance i Hercegovce da pokažu humanost i pridruže se prikupljanju sredstava u tu svrhu.

Softić-Telalović napominje da će Vijeće BiH organizacija koordinirati akciju u Australiji, a da se donacije - ček ili poštanska uplatnica (money order) - mogu poslati na: Australian Council of BiH organizations PO BOX 190 Footscray 3011 Vic, uz obaveznu dostavu imena i adrese donatora. Ček ili poštansku uplatnicu treba nasloviti na Australian Council of BiH organizations) ili putem humanitarne organizacije Sadake, ukoliko donator ne živi u Australiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: