UIO i MUP
1

Akcija na autopijaci u Sarajevu, oduzete cigarete vrijedne 41.300 KM

I. Č.
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje su u suradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo proveli operativnu akciju "Autopijaca 2020" i oduzeli robu u vrijednosti 41.300 KM.

Ovlašteni službenici UIO, Odsjeka za provođenje propisa, RC Sarajevo, u suradnji sa pripadnicima MUP-a KS, PS Novi Grad, proveli su operativnu akciju "Autopijaca 2020" koja je bila usmjerena na suzbijanje nezakonite prodaje akciznih proizvoda.

"Tom prilikom na lokalitetu autopijace 'Sarajevo' zatečeno je 13 osoba koja su na improviziranim štandovima vršili prodaju cigareta i duhana, a za koji nisu imali vjerodostojnu dokumentaciju o porijeklu, niti su bile obilježene akciznim markicama", saopćeno je iz UIO.

Ukupno je, kako navode, oduzeto 4355 paklica cigareta i 130,1 kilograma sitno rezanog duhana, ukupne vrijednosti 41.300 KM. Najavljeno je poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji pred mjesno nadležnim sudom.

"U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalizirana oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS", saopćila je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.