BiH
39

Akcija "Gibraltar": Priveden Senad Zaimović, vlasnik agencije Fabrika

Piše: J. H.
Senad Zaimović
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH privela je Senada Zaimovića, vlasnika agencije Fabrika, jednog od osumnjičenika u akciji kodnog naziva "Gibraltar".

Kako nam je potvrđeno u SIPA-i, Zaimović je priveden pri dolasku u Bosnu i Hercegovinu iz Hrvatske gdje je bio proteklih dana.

On je jedan od devet osumnjičenih za finansijske malverzacije u višemilionskom iznosu na čijem hapšenju pripadnici SIPA-e rade od jutros, po nalogu Tužilaštva BiH.

U jutrošnjem razgovoru za portal Klix.ba, predsjednik Hokejaškog saveza BiH i vlasnik Radija Sarajevo, kazao je da je odmah po saznanju za optužbe koje mu se stavljaju na teret krenuo u BiH.

Istakao je kako je priča o koruptivnom djelovanju Eroneta sa marketinškim agencijama stara već nekoliko godina.

"Ne znam zašto sam ja osumnjičen, kada nisam nikada ništa radio sa Eronetom. Vjerovatno ću u SIPA-i dobiti više informacija o tome zašto sam povezan sa ovim slučajem", kazao je Zaimović jutros za naš portal.

Uhapšene osobe su osumnjičene za krivična djela organizovanog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije: krivotvorenje službene isprave, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, pranje novca, porezna utaja, carinska prevara, davanje i primanje dara ili drugih oblika koristi, kao i druga krivična djela.

Istražnim aktivnostima utvrđeno je da su članovi organizirane kriminalne grupe nezakonitim radnjama na osnovu krivotvorenih ili štetnih ugovora i faktura stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od pet miliona eura.

Vezani članci