Danas u 13 h
0

Akcija 'Cipelom u Novu godinu' za građane

Sarajevo-x.com
Članovi Facebook grupe "Cipelom protiv tiranije – BH izdanje" i Pokret "Dosta!" organiziraju akciju "Cipelom u Novu godinu" u subotu 3. januara 2009. godine u 13 sati na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović.

Akcija će se, najavljuju organizatori, sastojati u simboličnom gađanju cipelama fotografija vladajućih političara u BiH, gdje će se građanima omogućiti da izaberu kojeg od političara žele da gađaju.

"Ovako će se na simboličan način pokazati nezadovoljstvo radom vlasti u BiH i poručiti vladajućim strukturama da u narednoj godini mogu očekivati još glasnije i direktnije nezadovoljstvo građana i građanki usmjereno prema njima", stoji u najavi.

Akciju također podržavaju Omladinski pokret Revolt, Demokratski Omladinski Pokret, UG Akcija Građana, Štrajkački Odbor radnika Feroelektro, OKC Abrašević, Udruženje Poljoprivrednika u BiH, Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH, Udruženje penzionera/umirovljenika u BiH, te Facebook grupa "Revolucija u Bosni i Hercegovini". Također pozvana su i ostala udruženja, organizacije i neformalne grupe da se pridruže akciji.

"Pozivamo građane i građanke da požele predstavnicima vlasti sretnu Novu godinu upućivanjem 'cipele upozorenja' prema njima, te da im na ovaj način pokažu da će se u narednoj godini zahtijevati odgovornost političara na svim funkcijama u vlasti. Organizatori su spremili određen broj cipela za ovu akciju, a pozivamo sve da, ukoliko to žele, ponesu svoje cipele na ovaj događaj", poručili su organizatori akcije.