|

Akcija "Cipelom u Novu godinu - BH izdanje"

Akcija "Cipelom u Novu godinu - BH izdanje"
0
S
Sarajevo-x.com
30.12.2008. u 13:54
15
komentara
0

dijeljenja
Akcija "Cipelom u Novu godinu - BH izdanje" Po ugledu na "cipelarenje Busha"
Članovi Facebook grupe "Cipelom protiv tiranije – BH izdanje" i Pokret "Dosta!" organiziraju akciju "Cipelom u Novu godinu" u subotu 3. januara 2009. godine u 13 sati na Trgu Oslobođenja-Alija Izetbegović.
Akcija će se, najavljuju organizatori, sastojati u simboličnom gađanju cipelama fotografija vladajućih političara u BiH, gdje će se građanima omogućiti da izaberu kojeg od političara žele da gađaju.

"Ovako će se na simboličan način pokazati nezadovoljstvo radom vlasti u BiH i poručiti vladajućim strukturama da u narednoj godini mogu očekivati još glasnije i direktnije nezadovoljstvo građana i građanki usmjereno prema njima", stoji u najavi.

Akciju također podržavaju Omladinski pokret Revolt, Demokratski Omladinski Pokret, UG Akcija Građana, Štrajkački Odbor radnika Feroelektro, OKC Abrašević, Udruženje Poljoprivrednika u BiH, Udruženje invalidnih i hendikepiranih osoba u BiH, Udruženje penzionera/umirovljenika u BiH, te Facebook grupa "Revolucija u Bosni i Hercegovini". Također pozvana su i ostala udruženja, organizacije i neformalne grupe da se pridruže akciji.

"Pozivamo građane i građanke da požele predstavnicima vlasti sretnu Novu godinu upućivanjem 'cipele upozorenja' prema njima, te da im na ovaj način pokažu da će se u narednoj godini zahtijevati odgovornost političara na svim funkcijama u vlasti. Organizatori su spremili određen broj cipela za ovu akciju, a pozivamo sve da, ukoliko to žele, ponesu svoje cipele na ovaj događaj", poručili su organizatori akcije.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...