BiH
0

Akcija British Councila: Besplatno članstvo za brucoše u oktobru i novembru

Sarajevo-X
Foto: Imrana Kapetanović
Foto: Imrana Kapetanović
British Council u Bosni i Hercegovini je s novom školskom godinom pokrenuo akciju besplatnog članstva za brucoše. Svi studenti prve godine fakulteta, akademija i viših škola pri svim univerzitetima u Bosni i Hercegovini koji posjete BC Informacioni centar u periodu 01. oktobar 2005 - 30. novembar 2005. mogu dobiti besplatno jednogodišnje članstvo za korištenje biblioteke British Council-a (godinu dana od dana učlanjenja).

Ovom akcijom British Council želi stimulirati mlade na učenje i usavršavanje, tako što će im omogućiti pristup znanju i informacijama u formi najnovijih izdanja knjiga, štampe, audio i video materijala na engleskom jeziku.

Svim članovima na raspolaganju je osam kompjutera, besplatni internet pristup, udobna čitaonica, te 7.000 naslova na engleskom jeziku iz umjetnosti, novinarstva, marketinga, menadžmenta, književnosti, engleskog jezika i istorije, te 32 časopisa različitih profila. Materijali su informativnog, obrazovnog i zabavnog karaktera, u formi knjiga, kvalitetne kolekcije DVD-ova, audio i video kaseta, te CD-ova.

British Council centar otvoren je svakim radnim danom 08.30- 19.00 i subotom 12.00-17.00.

Više informacija o biblioteci, katalog, spisak časopisa koje možete naći na web stranici: www.britishcouncil.ba.