BiH
8

Akademska elita u Komitetu Međunarodne nagrade Isa beg Ishaković

Klix.ba
Komitet Međunarodne nagrade Isa beg Ishaković u 12. sazivu okupio je samu akademsku elitu koja će izabrati laureata Međunarodne nagrade Isa beg Ishaković za 2017. godinu.

U najuži izbor u ovoj godini ušla su tri eminetna svjetska državnika čija će imena javnosti biti predstavljena na Svečanoj sjednici Komiteta, 10. maja u Hotelu Bristol u Sarajevu, kojom prilikom će zvanično biti objavljeno i ime ovogodišnjeg laureata.

U svojevrsnoj retrospektivi rada Komiteta u prethodnoj deceniji, vrijedi istaknuti da je priznanje jednom državniku, ujedno i priznanje fundamentu te zemlje, osobenostima, njenoj kulturi i svim njenim građanima. Primarna je namjera Utemeljitelja da Međunarodna nagrada Isa beg Ishaković podiže mostove i prepoznaje istinske prijatelje svih naših naroda i našega društva u cjelini.

Komitetom će u jednogodišnjem mandatu predsjedavati akademik Ljubomir Berberović, jedan od najznačajnijih živućih intelektualaca u BiH i regionu. U ovogodišnjem sazivu Komiteta su i akademik Dejan Milošević, akademkinja Hanifa Kapidžić - Osmanagić, akademik Taib Šarić, akademik Vladimir Premec, akademik Perica Vidić, akademik Abdulah Šarčević, akademik Zdenko Lešić, akademik Slobodan Loga, akademkinja Branislava Peruničić, akademkinja Adila Pašalić - Kreso i dr.

Više informacija o procesu izbora laureata Međunarodne nagrade Isa beg Ishaković i sazivu Komiteta za 2017. godinu možete dobiti OVDJE.