BiH
0

Akademija scenskih umjetnosti nova članica Virtualne biblioteke BiH

Sarajevo-x.com
U Sarajevu je 3. februara 2010. godine u prostorijama Akademije scenskih umjetnosti dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine sa dekanom ove akademije prof. Zijadom Mehićem, potpisao Ugovor o punopravnom članstvu Dokumentacionog centra Akademije u bibliotečko-informacionom sistemu COBISS.BH.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i Nevenka Hajdarović, rukovodilac ViBBiH centra, te Habiba Dervišbegović, sekretar i Jasna Lipa, bibliotekar Akademije scenskih umjetnosti.

Na ovaj način, Dokumentacioni centar Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu postao je ravnopravni član jedinstvenog bibliotečko-informacionog sistema COBISS.BH i Viritualne biblioteke Bosne i Hercegovine.

Aktivnostima na osavremenjivanju rada Dokumentacionog centra na platformi COBISS ubrzat će se njegova transformacija u moderan kulturno-umjetnički i informacioni centar, čime će se postići racionalnost u poslovanju, a informacije o građi postat će dostupne on line svim zainteresiranim korisnicima.