od 25. do 27. aprila
0

Akademija izvrsnosti BiH ove godine se održava u Tuzli

S. Š.
Foto: FENA
Foto: FENA
Finalna napredna “Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini” bit će održana od 25. do 27. aprila u Tuzli.

Nakon održanih 10 seminara za mlade u lokalnim zajednicama u BiH, u pripremi je završna “Akademija izvrsnosti”. U izboru više lokalnih zajednica u BiH koje mogu biti dobri domaćini, kao primjer dobrog funkcionisanja javne uprave odlučeno je da domaćin finalne napredne Akademije" bude Grad Tuzla.

Eminentni eksperti i predavači govorit će sa učesnicima o aktuelnim temama i zbivanjima u BiH i regionu.

  • Ova "Akademija East West Bridge u BiH" naglašava potrebu da uloga civilnog društva kao korektiv javne uprave na svim nivoima bude mnogo jača u narednom periodu nego što je to bilo do sada - poručuju organizatori.

Učesnici i predavači na finalnoj Akademiji bit će Igor Davidović, bivši ambasador BiH, glavni pregovarač BiH sa EU, Draško Aćimović, ekonomski ekspert i bivši ambasador BiH, Bojan Šošić, ambasador BiH u Švedskoj, Jovan Kovačić, predsjednik East West Bridge International, Jakob Finci, počasni predsjednik East West Bridge u BiH, Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle, Vehid Šehić, pravni ekspert /Forum Građana Tuzla, Suzana Sekulović Kadirić, savjetnica za liderstvo i komunikaciju /Švedska, Ilija Trninić iz Konsultantske kuće „ConTemplum Consulting“ i politički analitičar te Zoran Pavlović, ekonomski ekspert, Ali Huremović i Dinka Huremović, aktivisti za ljudska prava i Mirela Biković, aktivistica Omladinskog resursnog centra Tuzla. Moderatori će biti Damjan Jugović, predsjednik UO East West Bridge u BiH te Robert Jovanović, predsjednik East West Bridge u BiH.

Projekat se provodi u partnerstvu s vladom Sjedinjenih Američkih Država.