Posjeta Srebrenici
5

Ajnadžić uručio osnovcima školske torbe, a uskoro počinje i izgradnja igrališta

L. K.
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je osnovnu školu u Novoj Kasabi koju trenutno pohađa 130 učenika i tom prilikom im uručio školske torbe, razgovarao s roditeljima...

Roditelji učenika su načelniku Ajnadžiću objasnili okolnosti pod kojima se trenutno odvija nastava u ovoj školi, te poteškoće sa kojima se susreću.Muhizin Omerović je kazao da su školski kapaciteti trenutno nezadovoljavajući, da dva razreda istovremeno imaju nastavu u jednoj učionici...

"Naš najveći problem je sa sistemom. Kada su u pitanju materijalne stvari ne možemo reći da sve imamo, ali važnije od toga nam je topla riječ i podrška", kazao je Omerović.

Načelnik Ajnadžić je prilikom posjete školi prvačićima uručio ruksake sa školskim priborom, ali i istakao da će djeca u Novoj Kasabi imati sve ono što imaju njihovi vršnjaci u Centru.

"Mi smo uz roditelje i djecu i na našu podršku uvijek mogu računati. Općina Centar je nabavila pametne table i zvona za škole, te ruksake, pribor i udžbenike za prvačiće. Isto to ćemo uraditi i za mališane iz Nove Kasabe. U narednom periodu ćemo pomoći izgradnju 'ciciban' i basket igrališta u Novoj Kasabi. Naša podrška će biti jaka", naglasio je Ajnadžić.

Tokom posjete načelnik Ajnadžić je sa Hamdijom Fejzićem potpisao ugovor prema kojem Općina Centar izdvaja sredstva Opštini Srebrenica za izgradnju infrastrukture na putnom pravcu Bučje-Slapovići.

Fejzić se zahvalio načelniku Ajnadžiću naglasivši da ovo nije prvi put da Općina Centar pomaže Srebrenici.

"Nama su ova sredstva jako značajna s obzirom da se rješavaju putne komunikacije prema naseljima u kojima se nalaze Bošnjaci. Ovim se direktno podržava povratak u Srebrenicu. Nadamo se da će saradnja biti nastavljena i u budućnosti", kazao je Fejzić.

Na kraju posjete delegacija Općine Centar je posjetila i dom Fate Orlović. S obzirom da nana Fata nije bila u svom domu predstavnike Općine Centar je dočekala njena kćerka Hurija.

Načelnik Ajnadžić je tom prilikom uručio i jednokratnu novčanu pomoć za nanu Fatu, te naglasio da će Općina i u budućnosti pomagati u skladu sa finansijskim mogućnostima.