Rješavanje problema
0

Ajnadžić razgovarao sa građanima o izmještanju instalacije iz Hastahane

B. R.
Foto: Općina Centar Sarajevo
Foto: Općina Centar Sarajevo
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić razgovarao je danas sa predstavnicima građana okupljenih oko inicijative "Hastahana park" o privremenom izmještanju umjetničke instalacije "Zvjezdani put".
Kako je saopćeno iz ove lokalne zajednice, Ajnadžić je upoznao predstavnike građana da su radovi na izmještanju umjetničke instalacije obustavljeni, te ih je pozvao, kao i sve druge zainteresirane građane da ponude rješenje za privremeno izmještanje instalacije do privođenja zemljišta krajnjoj namjeni u skladu sa važećim Regulacionim planom Gradski centar Marijin-Dvor, na lokalitetu parka prof.dr. Nijaz Duraković tj. Hastahane.

Ajnadžić je upoznao građane da je uputio pismo Ambasadi Njemačke i autoru "Zvjezdanog puta" Helmutu Lutzu, te ih pozvao da se uključe u proces demontaže i izmještanja instalacije na drugu pogodnu lokaciju.

Između ostalog, na sastanku je predloženo da se formira stručni tim koji će pratiti proces demontaže, izmještanja i montaže na novu lokaciju. Načelnik Centra je poručio da želi da po ovom pitanju sarađuje sa građanima kako bi, kako je navedeno, zajedno našli najbolje rješenje.

"Općinska administracija poziva građane da iznesu svoje prijedloge o lokalitetu na kojem bi željeli da se izmjesti instalacija, a istovremeno i da li nakon uređenja Hastahane žele da se ona vrati i uklopi u novi ambijent ovog prostora. Posebno želim da naglasim da bez saradnje sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke i autora 'Zvjezdanog puta' Helmuta Lutza nećemo nastaviti sa aktivnostima kada je u pitanju izmještanje instalacija", pojasnio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.