Načelnik Centra
60

Ajnadžić posjetio mjesto budućeg kružnog toka na Šipu: Kraj radova do juna 2021.

B. R.
Nedžad Ajnadžić na mjestu budućeg kružnog toka na Šipu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Nedžad Ajnadžić na mjestu budućeg kružnog toka na Šipu (Foto: I. Š./Klix.ba)
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas je posjetio lokaciju u naselju Šip gdje je planirana gradnja kružnog toka i tom prilikom je komentarisao i rekonstrukciju tramvajske "S" krivine.
Kako je kazao, zadovoljan je što će uskoro početi gradnja kružnog toka. Poručio je da neće biti poteškoća u saobraćanju motornih vozila u ovom dijelu Sarajeva tokom gradnje. Napomenuo je da lokalna zajednica ima veliki interes da se kružni tok izgradi, zbog saobraćajnih gužvi na ovom području.

Naglasio je da Općina Centar u potpunosti finansira gradnju kružnog toka za koje je istakao da iznosi 3,6 miliona KM. Očekuje da će do juna sljedeće godine biti okončani svi radovi, što podrazumijeva gradnju kružnog toka. Potcrtao je da ostale infrastrukturne radove finansira Direkcija za ceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Komentarisao je početak rekonstrukcije tramvajske "S" krivine u centru Sarajeva, što je prvog dana sanacije izazvalo veliku saobraćajnu gužvu.

"Nisam zadovoljan kakav je bio start, ali već jutros sam dobio informaciju da smo otvaranjem i dvije trake na Vilsonovom šetalištu postigli privremeno rješenje dok traju radovi", rekao je Ajnadžić.

Podsjetio je da problem u gradnji Prve transverzale predstavljaju imovinskopravni odnosi, ali da su stvoreni uslovi za gradnju ove saobraćajnice od Kranjčevićeve ulice do ulice Braće Begić.

Ajnadžić i drugi prisutni su razočarani zbog prizora koji su zatekli na spomenutoj lokaciji, a to je uništena tabla na kojoj su istaknute osnovne informacije o radovima.