Migrantska kriza
29

Ajnadžić podržao Radončića: Općina Centar izdvaja 100 hiljada KM za granicu BiH

A. D.
Nedžad Ajnadžić (Foto: E. H./Klix.ba)
Nedžad Ajnadžić (Foto: E. H./Klix.ba)
Općina Centar odazvala se na poziv ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića kada je riječ o davanju podrške sigurnosti bh. granice.

"Polazeći od najvećeg značaja obezbjeđenja državne granice na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, a imajući u vidu dramatično stanje u jeku migrantske krize, nepokrivenost ljudstvom i opremljenošću naših graničara općinski načelnik Nedžad Ajnadžić u potpunosti podržava poziv ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da svi nivoi vlasti finansijski podrže rješavanje aktuelnih problema u ovoj oblasti2, naveli su u saopćenju.

Na sastanku koji je održan kao priprema za sjednicu Općinskog vijeća, rukovodstvo je prihvatilo inicijativu načelnika Ajnadžića da se na sjednici Vijeća, koja će biti održana 27. februara, predloži donošenje odluke o izdvajanju 100 hiljada KM iz budžeta ove lokalne zajednice kako bi se logistički podržale strukture koje se bave zaštitom naše državne granice, kako sa aspekta materijalno-tehničkog opremanja, tako i drugih prioriteta koje će utvrditi Ministarstvo sigurnosti BiH.

S druge strane, gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić odbio je zahtjev Radončića kazavši "ovo je neobična situacija".