Potočari
69

Ajnadžić obećao pružiti podršku Udruženju Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe"

Klix.ba
Predstavnice Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe" ugostile su u Memorijalnom centru u Potočarima načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića.

Naime, prije nekoliko dana na sastanku održanom u prostorijama Općine, načelnik Ajnadžić je obećao pružiti podršku Udruženju Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe", te je shodno obećanju, posjetio Potočare gdje je predstavnicama Udruženja uručio protokole o izdvajanju pomoći.

Riječ je o finansijskoj podršci za rad Udruženja, ali i za odlazak članica Pokreta "Majke enklava Srebrenice i Žepe" u Hag kako bi prisustvovale izricanju presude pred Međunarodnim sudom u Hagu za tužbu koju su pokrenule protiv Vlade Holandije i njihovog Ministarstva odbrane zbog genocida u Srebrenici.

"Naša obaveza je da pomognemo Udruženju Pokret 'Majke enklava Srebrenice i Žepe'. Moramo imati senzibiliteta prema onima koji su dali sve što su mogli dati tokom agresije na našu domovinu", naglasio je Ajnadžić.

Munira Subašić, predsjednica Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenice i Žepe"se zahvalila načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na ovoj, ali i podršci koju su dobijale od ove lokalne zajednice tokom proteklih godina.

Tokom boravka u Potočarima načelnik Ajnadžić je položio cvijeće na centralnom spomen-obilježju i odao počast svim ubijenim u genocidu koji se dogodio u Srebrenici.