Reagovanje
26

Ajnadžić: Jesam za novi zakon o turizmu, ali da njime budu zadovoljni svi nivoi vlasti

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić oglasio se nakon komentara ministrice okoliša i turizma FBiH Edite Đapo o njegovom navodnom planu za raspodjelu potencijalnih budućih sredstava.

Podsjećamo, Đapo je nedavno bila na sastanku sa načelnikom Općine Centar koji joj je navodno više puta ponovio da podržava novi zakon usput predstavivši projekte koje bi mogao pokrenuti da sredstva od turizma završavaju u općinskom budžetu.

"U prostorijama Općine Centar 14. aprila 2017. godine održao sam sastanak sa ministricom okoliša i turizma Federacije BiH Editom Đapo. Međutim, nijednog trenutka nismo razgovarali o matrici raspodjele prihoda, ali jesmo o turističkim potencijalima poput vodopada Skakavca i drugim projektima Općine Centar koji mogu upotpuniti i poboljšati turističku ponudu.

Kao načelnik Općine Centar imam stav po pitanju Zakona o turizmu, ali on ne smije da se koristi u nesporazumu između kantonalnog i federalnog nivoa vlasti. Na sastanku sa ministricom Đapo sam istakao da podržavam rješenje i razgovore na svim nivoima kako bi se našao odgovarajući model kojim bi bili zadovoljni svi nivoi vlasti.

Turistički potencijali postoje i njih treba iskoristiti u svakoj lokalnoj zajednici i na nivou kantona i Federacije BiH. Jesam za zakon, ali da njime budu zadovoljni svi nivou vlasti", rekao je načelnik Općine Centar.