Nije naložio izolaciju
170

Ajdinović: Užasnuti smo postupkom federalnog sanitarnog inspektora, snosit će posljedice

A. B.
Anis Ajdinović (Foto: T. S./Klix.ba)
Anis Ajdinović (Foto: T. S./Klix.ba)
Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove su istakli da je suspendovan federalni sanitarni inspektor nakon što je jučer uhapšen na Graničnom prijelazu Orašje jer se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.
Anis Ajdinović direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove je naveo kako je užasnut ovakvim postupkom sanitarnog inspektora koji je naštetio ugledu ove institucije time što nije naložio izolaciju za dva državljanina BiH.

"Užasnut sam ovim nečasnim postupkom pojedinca koji je nanio štetu ugledu Federalne uprave za inspekcijske poslove i našim naporima koje poduzimamo kako bismo se svojim danonoćnim djelovanjem i zalaganjem svakog inspektora na granici oduprijeli opasnosti širenja pandemije koronavirusa i doprinijeli zaštiti zdravlja i života građana BiH. Ovakav užasan postupak pojedinca u ovim teškim vremenima kada Federalna uprava za inspekcijske poslove sa ionako iscrpljenim kadrovskim kapacitetima daje zadnji atom snage u najtežim poslovima koje trenutno obavljamo, za svaku je i najtežu osudu i mora biti najoštrije sankcionisan", naveo je Ajdinović.

Protiv federalnog sanitarnog inspektora će biti pokrenut zakonom predviđen postupak.

"Želim se zahvaliti Federalnoj upravi policije i kolegama koji su učestvovali u ovim operativnim aktivnostima kako bi se ova osoba blagovremeno udaljila s dužnosti i suočila s posljedicama svojih sramotnih i nečasnih djela", zaključio je Ajdinović.