BiH
0

Ajanovićeva sućut američkome veleposlanstvu u BiH

FENA
Predsjednik Bosanske stranke(BOSS) Mirnes Ajanović izrazio je sućut veleposlanstvu SAD-a u BiH i prijateljskom američkom narodu zbog tragično stradalih američkih civila koji su u Salt Lejk Sitiju poginuli kao nevine žrtve sumanutog ubojice bosanskog porijekla.

"Pojedinačni ispadi radikalizma ili antiamerikanizma ne odražavaju ni bošnjački ni bosanski politički i ljudski stav, s obzirom i na poznatu činjenicu da Bosna i Hercegovina i Bošnjaci svoju slobodu i nezavisnost u velikoj mjeri duguju američkoj vojnoj intervenciji koja je zaustavila genocid i agresiju", navodi se u Ajanovićevu otvorenom pismu američkome veleposlanstvu.

Mirnes Ajanović pozvao je sve bh. iseljenike da u duhu "bosanske tradicije humanizma" poštuju gostoprimstvo koje im ukazuju zemlje domaćini te da svoju domovinu BiH u inostranstvu predstavljaju odgovorno i dostojanstveno. Bosna i Hercegovina za hiljadu godina svoje istorije nikada nije bila domovina svjetskog terorizma i radikalizma, niti to namjerava biti, i svako ko je pokušava predstaviti drugačije, čini zločin prema svojoj domovini i svjetskom miru, tvrdi predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.