BiH
0

Ajanović uputio poziv Silajdžiću i Tihiću

FENA
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je Harisu Silajdžiću i Sulejmanu Tihiću otvoreni poziv u kojemu traži da prilikom formiranja izvršne vlasti osiguraju da Vlada Federacije BiH i njezina ministarstva ne padnu ponovo u ruke kadrova koji državnu imovinu rasprodaju, navodi se u BOSS-ovom priopćenju.

"Iskustva s Hadžipašićevom nenarodnom Vladom ukazuju da su brojni federalni i županijski ministri pored državne plaće primali i mito kako bi Federaciju doveli u stanje ekonomskog kolapsa i bankrota", ističe Ajanović u današnjem priopćenju.

Predsjednik BOSS-a smatra da "'Energopetrol', 'Energoinvest', 'Aluminijum' i opća bagatelna rasprodaja i upropaštavanje strateških gospodarskih resursa Federacije pokazuju da velikosrpski centri moći planskim ekonomskim ubijanjem Federacije stvaraju okruženje koje će osigurati RS-u da stjecanjem potpune ekonomske nadmoći postigne otcjepljenje od BiH".

Ajanović navodi kako Silajdžić i Tihić predstavljaju vlast te da su obvezni imenovati ministre koji će bitno ojačati gospodarsku poziciju Federacije.