BiH
0

Ajanović: Silajdžićevo kukanje vrijeđa inteligenciju građana

FENA
"Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović smatra da je izjava Harisa Silajdžića u emisiji Federalne televizije "60 minuta" od 28. januara kako nema nikakve imovine i da živi u stanu od 48 kvadrata grubo vrijeđanje penzionera, demobilisanih boraca, nezaposlenih i svih drugih građana koji trpe teške ekonomske i socijalne posljedice političkog djelovanja i Silajdžića i njegovih ministara", tvrdi predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.

"Kukanje Harisa Silajdžića pred TV kamerama o tome da ne posjeduje nikakvu imovinu bezobrazno je vrijeđanje inteligencije građana, s obzirom na to da je općepoznato da nemoralni političari i tajkuni, koji se od '92. bogate od narodne muke, svoju pokretnu i nepokretnu 'haram imovinu' kriju i štite upisivanjem na imena članova porodice i bliskih prijatelja.

Licemjerno je i da se Silajdžić hvališe kako nosi sat koji su mu poklonili radnici jer šutke podržava Zakon koji će mu osigurati plaću od preko 5 000 maraka.

Nastojanje Harisa Silajdžića i njegove Stranke za BiH da se gorući problem privatizacije elektroenergetskog sektora rješava mimo institucija sistema, takođe svjedoči da je Haris Silajdžić stoposto za BiH u njegovu privatnom vlasništvu", zaključuje predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.