BiH
0

Ajanović o najavljenom sastanku vladajuće šestorke

FENA
Predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajavnović u priopćenju za javnost upozorava kako najavljeni sastanak "'vladajuće šestorke' predstavlja nedvosmislen dokaz da umjesto konkretnih rješenja za izlazak iz teške krize, građane i u narednom razdoblju očekuje politička sapunica jalovih sastanaka". Ajanović smatra kako Visoki predstavnik umjesto "epizodnih sijela s tvorcima i nositeljima krize" treba iskoristiti ovlasti i građanima dati konkretnu priliku da sami utječu na svoju budućnost.

"Izborni zakon nije omogućio građansku inicijativu za raspisivanje izvanrednih izbora, tako da je Visoki predstavnik jedini koji ima ovlasti da uz općinske izbore naloži provođenje i općih izbora", smatra Ajanović.

On je dodao kako je zločin protiv demokarcije pustiti građane da još dvije godine čekaju kako bi "uklonili prebogate političke silnike koji ih nazivaju 'šušama'".

"Opozicija, nevladin sektor i sindikati moraju ustrajati na zahtjevu za istovremeno održavanje općinskih i općih izbora, posebno zbog toga što je nezakonitim izborom novog saziva Vijeća ministara stvorena zakonska obaveza za raspuštanje Parlamenta BiH", ističe Ajanović u priopćenju iz BOSS-a.