{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ajanović: Kazneno procesuirati Zlatka Lagumdžiju

N
7.6.2005. u 11:22
0
0
Ajanović: Kazneno procesuirati Zlatka Lagumdžiju
0
Ajanović: Kazneno procesuirati Zlatka Lagumdžiju
Predsjednik BOSS-a i federalni zastupnik Mirnes Ajanović osudio je šutnju političara u, kako je istaknuo, skandaloznom slučaju zlopotrebe položaja predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije dok je bio član Vijeća ministara BiH.
Naime, tvrdi Ajanović, izvještaj revizora Ureda za reviziju proračuna FBiH dokazuje da je Ekonomski fakultet u Sarajevu izdvojio više stotina hiljada maraka proračunskih sredstava dajući beskamatne i bespovratne kredite ''koji su nezakonito otpisani kako bi se zadovoljile stambene želje bivšeg vladajućeg dužnosnika i tadašnjeg miljenika visokog predstavnika Zlatka Lagumdžije i njemu bliskih osoba''.

Ajanović upozorava da je nadležno tužilaštvo dužno u slučaju ''Lagumdžija'' odmah kazneno procesuirati sve odgovorne osobe, a posebno predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju kao što je to, ističe, učinjeno u slučajevima dužnosnika SDS-a, HDZ-a i SDA.

''Time će se jasno staviti do znanja svima da će odgovarati za zlopotrebe položaja i sramno zavlačenje ruku u proračunska sredstva građana kako bi zadovoljili nezasitne prohtjeve'', zaključuje predsjednik BOSS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: