BiH
0

Ajanović: BiH se potpuno getoizira

FENA
"Potpisivanjem Sporazuma o pridruživanju između Srbije i Evropske unije ostvaruje se potpuna getoizacija BiH i naknadne reakcije bh. političara, koji takođe snose odgovornost zbog stanja u kojem se nalazi država, ne mogu pomoći građanima", tvrdi predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.

"Jedini je način da se umanji šteta maksimalno zalaganje političara za ispunjenje reformi i upozorenje visokog predstavnika Vijeću za implementaciju mira i Evropskoj komisiji da se ne smiju zanemariti činjenice o specijalnom ratu protiv teritorijalne cjelovitosti BiH" ističe Ajanović.

Predsjednik BOSS-a poziva visokog predstavnika da na osnovi ovlasti iz Daytonskog sporazuma zahtijeva od Vijeća za implementaciju mira da se ulazak bh. susjeda, a posebno Srbije, u Evropsku uniju uvjetuje definitivnim prestankom miješanja u unutarnje uređenje BiH.

Reakcija visokog predstavnika nužna je jer su susjedne zemlje, a posebno Srbija, uz evidentnu podršku bh. političara, postigle cilj da se BiH izolacijom dovede u otežavajući položaj, kako bi se iznudila njezina podjela, zaključuje predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.