{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ajanović: BiH se potpuno getoizira

F
9.11.2007. u 10:27
0
0
Ajanović: BiH se potpuno getoizira
0
Ajanović: BiH se potpuno getoizira
"Potpisivanjem Sporazuma o pridruživanju između Srbije i Evropske unije ostvaruje se potpuna getoizacija BiH i naknadne reakcije bh. političara, koji takođe snose odgovornost zbog stanja u kojem se nalazi država, ne mogu pomoći građanima", tvrdi predsjednik Bosanske stranke (BOSS) Mirnes Ajanović.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Jedini je način da se umanji šteta maksimalno zalaganje političara za ispunjenje reformi i upozorenje visokog predstavnika Vijeću za implementaciju mira i Evropskoj komisiji da se ne smiju zanemariti činjenice o specijalnom ratu protiv teritorijalne cjelovitosti BiH" ističe Ajanović.

Predsjednik BOSS-a poziva visokog predstavnika da na osnovi ovlasti iz Daytonskog sporazuma zahtijeva od Vijeća za implementaciju mira da se ulazak bh. susjeda, a posebno Srbije, u Evropsku uniju uvjetuje definitivnim prestankom miješanja u unutarnje uređenje BiH.

Reakcija visokog predstavnika nužna je jer su susjedne zemlje, a posebno Srbija, uz evidentnu podršku bh. političara, postigle cilj da se BiH izolacijom dovede u otežavajući položaj, kako bi se iznudila njezina podjela, zaključuje predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: