{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Air planiraju dva nova albuma

10.1.2003. u 02:03
0
0
Air planiraju dva nova albuma
0
Air planiraju dva nova albuma
Francuzi Nicolas Godin i Jean-Benoit Dunckel, inače poznati kao duo Air, ove godine planiraju uraditi dva nova albuma i time produžiti svoju karijeru nakon albuma Moon Safari i 10,000 Hz Legend. Prvi novi album nosi naziv City Reading (Tre Storie Western), izlazi 25. marta i muzički je izraz novele City od italijanskog pisca Alessandra Baricca. Glavni lik novele je mladi matematički genije sa bujnom maštom.
Taj projekat je nastao prošlog ljeta kad je Baricco pozvao Air da sviraju dok on čita pasuse iz svoje knjige. Show je prvi put održan u novembru u Rimu i dobio tako dobre kritike da su Godin i Dunckel odmah odlučili od toga napraviti album. Snimljeno je skoro 60 minuta novih instrumentala, koje je mixao producent Nigel Godrich, koji je radio s Radioheadom i koje su ukombinovane sa Bariccovim textom. Album se sastoji od tri dijela: La Putana di Closing Town, Caccia Alluomo i Bird.

Ovo će biti drugi put da Air rade za nekog drugog osim za sebe. 1999. godine su uradili pjesmu za soundtrack filma The Virgin Suicides kojeg je režirala Sofia Coppola.

Što se tiče drugog novog albuma, on treba izaći krajem godine, ali na njemu se još uvijek radi.

air – official site
10000hzlegend.com

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: