{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aid ef. Tulek: Ramazan je bio prilika za uživanje u blagodatima darovanim od Gospodara

27.7.2014. u 16:43
46
Aid ef. Tulek: Ramazan je bio prilika za uživanje u blagodatima darovanim od Gospodara
46
Aid ef. Tulek: Ramazan je bio prilika za uživanje u blagodatima darovanim od Gospodara
Karađoz-begova medresa Mostar koja iza sebe baštini 457. godina mudrosti i opstojnosti, povodom nastupanja Ramazanskog bajrama 1435. hidžretske godine, uputila je čestitku svojim učenicima, diplomantima, uposlenima, vakifima, prijateljima, muslimanima u Domovini i svijetu, te porodicama svih njih.
"Ramazan je bio prilika za istinsko uživanje u blagodatima darovanim od Gospodara svjetova. Prilika kojoj su se radovali i koju su iskoristili svi oni Bogu predani i Njemu odani, vjerni robovi Milostivog. Ramazan je bio tu da nas duhovno nadahne, da nas međusobno približi, da nas korisnom pouči, da preporodi naše duše i da očisti naše namjere i djela od bilo kakvih primjesa harama, grijeha, negativnosti i lošeg. Kao kruna svega pomenutog, stiže nam Ramazanski bajram, poput najveće radosti što smo u danima ramazana znali za Gospodara i odanim Mu i pokornim bili,“ navodi se između ostalog u čestitci koju je potpisao direktor ove ustanove Aid ef. Tulek.

"Sa dolaskom najvećeg blagdana muslimana Karađoz-begova medresa, cijeneći značaj svih vas u njenom postojanju, radu, djelovanju i pozitivnom prezentovanju, upućuje dovu Uzvišenom da vam ramazanske ibadete Milostivi upiše u vaša dobra djela, koja ćete kao radost naći na Određenom danu, a da vas u danima Ramazanskog bajrama obasja nurom hajra, bereketa i porodične, komšijske, prijateljske sreće, želeći vam: Bajram Šerif Mubrek Olsun!“

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: