BiH
0

Ahmetović pohvalio policijsku akciju "Grand"

FENA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Današnju operativnu policijsku akciju kodnog naziva "Grand", koja je imala za cilj sprječavanje organiziranog kriminala i krijumčarenja visokotarifne robe pohvalio je Sadik Ahmetović, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH.

Akciju je realizirala Granična policija BiH, u saradnji s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, a po nalogu Tužilaštva BiH.

Ahmetović je istakao da ova akcija predstavlja još jedan u nizu pokazatelja efikasne saradnje policijskih agencija u BiH kao i dobre saradnje bh. policije s policijskim agencijama susjednih zemalja.

  • Akcija je ujedno i dokaz da nema nedodirljivih, da su svi jednaki pred zakonom i da će za svoja djela morati odgovorati. Policijske agencije su pokazale odlučnost i spremnost da se suprotstave svim vidovima organizovanog kriminala i da su u mogućnosti identifikovati i predati nadležnim tužilaštvima sve one koji se bave organizovanim kriminalom i korupcijom, rekao je Ahmetović.

Pohvalio je sve pripadnike policije i zaposlene u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH koji su učestvovali u pronalasku, hapšenju i privođenju osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i krijumčarenje visokotarifne robe saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.