{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović očekuje efikasnu akciju nadležnih organa RS u Bratuncu

F
15.5.2012. u 18:05
1
2
Ahmetović očekuje efikasnu akciju nadležnih organa RS u Bratuncu
1
Ahmetović očekuje efikasnu akciju nadležnih organa RS u Bratuncu
Sadik Ahmetović
Ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović očekuje da će nadležno tužiteljstvo u saradnji s policijom Republike Srpske uložiti maksimalne napore kako bi se otkrile i procesuirale osobe umiješane u incident s većom količinom naoružanja koje je pronađeno u Bratuncu.
"Upoznat sam da je policija RS-a otkrila određenu količinu oružja u neposrednoj blizini mezarja Veljaci u Bratuncu“, kazao je Feni ministar Ahmetović , komentirajući upit u vezi s pronađenim naoružanjem.

Istovremeno, ministar sigurnosti BiH izrazio je očekivanje da će nadležni tužiteljstvo i sud djelovati promptno kako bi se otklonile sve nedoumice u vezi s motivima spomenutog krivičnog djela i "ulila" sigurnost povratnicima i drugim građanima Bratunca.

Kako mediji prenose, inspektori MUP-a RS-a pronašli su u ponedjeljak ilegalno skladište naoružanja na krovu privatne kuće Srđana Vrzića, koja se nalazi neposredno uz šehidsko mezarje Veljaci, na kojem je 12. maja u prisustvu oko 5.000 osoba obavljena kolektivna dženaza za 34 civilne žrtve zločina u Bratuncu.

Prilikom pretresa pronađeno je 13 automatskih pušaka, jedan puškomitraljez, 55 okvira za pušku, šest protivpancirnih mina, 80 ručnih bombi, dva ručna raketna bacača, 3.790 gr plastičnog eksploziva, 174 detonatorske kapsule, sedam tromblonskih mina, dvije zolje, pet pištolja, osam granata, te više od 5.000 komada municije različitog kalibra, optički nišan, dva noža za pušku, ručni bacač raketa, dijelovi od pištolja (navlake cijevi), kao i veća količina municije, dijelova oružja i vojne opreme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: