BiH
0

Ahmetović: Nadam se da će ono što zahtijevaju žrtve genocida biti ukupan dio ustavnih reformi u BiH

FENA
Poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH i predsjednik OO Stranke demokratske akcije Srebrenica Sadik Ahmetović kazao je danas FENI da je Memorijalni centar u Potočarima jedino mjesto na kojem premijer RS-a Milorad Dodik treba da kaže šta misli o presudi Međunarodnog suda pravde u Haagu.

On je tako reagirao na izjavu premijera RS-a Milorada Dodika koji je, prema pisanju nekih medija, na predizbornom skupu u Srebrenici kazao da "su najveći gobitnici oni Bošnjaci koji su povjerovali svojim političarima i proveli nekoliko mjeseci u šatorskom naselju i na kraju morali priznati da od proglašenja Srebrenice posebnim statusom nema ništa".

"Dodik dosad nije bio u Memorijalnom centru Potočari niti je odao počast žrtvama genocida. Kao ozbiljan političar neću doprinositi pogoršanju političke situacije u BiH, ali ću sigurno biti na putu da Srebrenica ima poseban status. Nadam se da će ono što zahtijevaju žrtve genocida biti ukupan dio ustavnih reformi u BiH", kazao je Ahmetović na izjavu Milorada Dodika objavljenu u medijima.