{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović: Manji broj ilegalnog prelaska granica

S
29.11.2011. u 14:20
0
0
Ahmetović: Manji broj ilegalnog prelaska granica
0
Ahmetović: Manji broj ilegalnog prelaska granica
Najbolji pokazatelj napretka Bosne i Hercegovine u oblasti migracija, azila i upravljanja granicom predstavlja nedavni izvještaj Evropske komisije u kojem je BiH data pozitivna ocjena, poručio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović na Regionalnoj konferenciji ministara unutrašnjih poslova i pravde zemalja članica MARRI Inicijative u Beogradu.
Ministar Ahmetović je istakao da pitanje migracija, uz organizovani kriminal, predstavlja veliki izazov za Bosnu i Hercegovinu, ali i sve zemlje regiona.

''Smanjenje broja osoba koje pokušavaju nelegalno prelaziti granice predstavlja pokazatelj dobre regionalne saradnje u ovoj oblasti'', kazao je Ahmetović.

Na dvodnevnoj konferenciji, najviše vremena bit će posvećeno razmjeni iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala te poboljšanju regionalne saradnje u ovoj oblasti.

Ova konferencija iskorištena je i za upoznavanje o obavezama koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom, jer će naša zemlja iduće godine preuzeti predsjedavanje MARRI Inicijativom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: