|

Ahmetović: Manji broj ilegalnog prelaska granica

Ahmetović: Manji broj ilegalnog prelaska granica
0
S
Sarajevo-x.com
29.11.2011. u 14:20
0
komentara
0

dijeljenja
Ahmetović: Manji broj ilegalnog prelaska granica
Najbolji pokazatelj napretka Bosne i Hercegovine u oblasti migracija, azila i upravljanja granicom predstavlja nedavni izvještaj Evropske komisije u kojem je BiH data pozitivna ocjena, poručio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović na Regionalnoj konferenciji ministara unutrašnjih poslova i pravde zemalja članica MARRI Inicijative u Beogradu.
Ministar Ahmetović je istakao da pitanje migracija, uz organizovani kriminal, predstavlja veliki izazov za Bosnu i Hercegovinu, ali i sve zemlje regiona.

''Smanjenje broja osoba koje pokušavaju nelegalno prelaziti granice predstavlja pokazatelj dobre regionalne saradnje u ovoj oblasti'', kazao je Ahmetović.

Na dvodnevnoj konferenciji, najviše vremena bit će posvećeno razmjeni iskustava u borbi protiv organizovanog kriminala te poboljšanju regionalne saradnje u ovoj oblasti.

Ova konferencija iskorištena je i za upoznavanje o obavezama koje stoje pred Bosnom i Hercegovinom, jer će naša zemlja iduće godine preuzeti predsjedavanje MARRI Inicijativom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.