{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović: Lagumdžija radi po instrukcijama srpskog naroda

25.6.2012. u 17:39
129
189
Ahmetović: Lagumdžija radi po instrukcijama srpskog naroda
129
Ahmetović: Lagumdžija radi po instrukcijama srpskog naroda
Sadik Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Premijer BiH Vjekoslav Bevanda danas je donio odluku o smjeni ministara iz SDA Sadika Ahmetovića, državnog ministra odbrane Muhameda Ibrahimovića, te državnog zamjenika ministra finansija Fuada Kasumovića. Kako kaže, za informaciju je saznao iz medija.
Kako je kazao u razgovoru za portal Klix.ba, očekivao je da ga predsjedavajući Vijeća ministara BiH upozna sa smjenom.

"Mislio sam da će to biti uz kafu, telefonom ili na neki drugi način. Do toga nije došlo. To govori o stanju u Vijeću ministara, pritiscima i haosu koji vlada u ovoj zemlji. U ovom trenutku, situacija je može definirati kao političko ludilo u koje je uveo Zlatko Lagumdžija i SDP, pogotovo imajući u vidu činjenicu da on radi po instrukcijama srpskog naroda".

Ahmetović pojašnjava kako u obrazloženju smjene stoji da je ona urađena po zahtjevu SDP-a što njemu daje "određenu satisfakciju jer se nije ogriješio o Ustav i zakone ove zemlje".

"Svoj dio posla sam uradio onako kako sam najbolje znao i da iza sebe mogu ostaviti podugačak niz pitanja koja su riješena. Ali, ovo nije gotova stvar. Postoji procedura i ovo mora završiti na oba doma parlamenta. Ovo nije u interesu ni BiH, ni socijaldemokratije a ponajviše nije u interesu Bošnjaka", kazao je Ahmetović za Klix.ba

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: