Neodgovorni
620

Ahmetović: Dodik i Izetbegović u dogovoru daju izjave kojim se zastrašuje narod

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović kazao je kako predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik posljednjih dana u dogovoru daju izjave koje imaju za cilj zastrašivanje naroda.

"Izjave zastrašivanja i širenja straha koje u dogovoru plasiraju Milorad Dodik i Bakir Izetbegović posljednjih dana su ništa drugo nego koordinirana predizborna kampanja koju oni zbog ličnih interesa svjesno plasiraju građanima BiH ne mareći koliko će njihove izjave destabilizirati odnose u BiH u cjelini", rekao je Ahmetović.

On dodaje da je Dodikova namjera u potpunosti poznata, ali da je siguran kako se radi o politici koja nikada neće biti realizirana u BiH na način kako to priželjkuje predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

"Odgovor Bakira Izetbegovića u kojem kaže da je spreman za rat, a da još nismo pokopali mrtve iz prethodnog rata, je poruka, nadam se, iz neznanja koja će najviše nanijeti štetu povratnicima Bošnjacima i na određeni način pogoršati njihovu sigurnost na području entiteta RS", ističe Ahmetović.

Kako kaže, ovakve izjave dvojice neodgovornih lidera samo će još više ubrzati odlazak mladih i obrazovanih građana iz naše zemlje.

"Naši ratovi u budućnosti moraju biti za napredak naše zemlje, borbu protiv kriminala nepotizma i korupcije, borbu da izgradimo evropsku sigurnu i stabilnu državu u kojoj će pravda i sigurnost pobijediti postojeću nepravdu i omogućiti građanima naše zemlje bolji život na cijelom njenom prostoru", zaključio je Ahmetović.