Posvađani sektori
9

Agonija radnika Vitezita ipak nije završena

Piše: E. M.
Iako su radnici vatrogasne jedinice i zaštitarske agencije Vitezita izborili svoja prava i proglasili štrajk završenim, radnici proizvodnih pogona kažu da njihova prava nisu ostvarena te da njihov štrajk nikada nije završen.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Miodrag Jovanović iz sektora razvoja Vitezita koji je kazao da nije uredu da službenici vatrogasne jedinice i zaštitarske agencije izbore za svoja prava blokadom kapije firme Vitezit, a pritom zaborave i na druge radnike.

"Oni su jednom vrstom prisile sile ostvarili svoja prava i to mi smeta. Izborili su se za sebe, a radnike Vitezita su ostavili nedorečene. Nije uredu da se izdvajamo po proizvodnim sektorima", kazao je Jovanović.

Pojasnio je da i njima nisu uplaćene plaće za novembar decembar, januar i februar, kao ni zdravstveno i penziono osiguranje.

"Nama ne dozvoljavaju da protestiramo i borimo se za naša prava. Došli smo, ali nama nisu dali da protestujemo i vjerovatno ćemo dobiti i prijave zbog okupljanja", dodao je Jovanović.

Proizvodnja u Vitezitu, prema njegovim riječima, nije pokrenuta od 1. marta, ali i da ne znaju ni kada će biti riješena ova situacija.