{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija za privatizaciju FBiH: Novi zakon o privatizaciji Srbije atak na imovinu BiH

F
20.10.2014. u 14:53
0
4
Agencija za privatizaciju FBiH: Novi zakon o privatizaciji Srbije atak na imovinu BiH
0
Agencija za privatizaciju FBiH: Novi zakon o privatizaciji Srbije atak na imovinu BiH
Novim Zakonom o privatizaciji koji je Republika Srbija usvojila u augustu 2014. godine ponovo se atakuje na imovinu bosanskohercegovačkih firmi na čijoj imovini su formirana preduzeća u Republici Srbiji, smatraju u Agenciji za privatizaciju u FBiH.
Stoga je Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH uputila pismo Agenciji za privatizaciju Republike Srbije u kojem ih upozorava da, primjenjujući domicilne zakone u postupcima privatizacije, stečaja ili likvidacije preduzeća čiji su vlasnici sa područja bivše SFRJ, krši međunarodni Sporazum o sukcesiji-Aneks G.

"O namjerama Agencije za privatizaciju Republike Srbije da privatizira Društveno preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovinu Agrokomerc-VKL Beograd koje je formirano na imovini Agrokomerca Velika Kladuša, a koja je iskazana u pasivnom podbilansu Agrokomerca, Agencija za privatizaciju u FBiH obavijestila je i članove Predsjedništva BiH, Vijeće ministara BiH, Ministarstvo finansija i trezora BiH, Ministarstvo vanjskih poslova BiH, premijera i dopremijere Vlade FBiH, predsjednika i dopredsjednike FBiH", navodi se u saopćenju Agencije za privatizaciju u FBiH.

Dodaje se da Agencija smatra neophodnim njihovo puno angažiranje na dosljednoj primjeni Sporazuma o pitanjima sukcesije-Aneks G, koji, kao međunarodni ugovor, ima jaču pravnu snagu od domicilnog zakonodavstva i "kako bi urgentnom reakcijom spriječili dalje nanošenje štete Federaciji BiH i BiH“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: