{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija za lijekove BiH traži od Vijeća ministara veće plaće i upošljavanje novih radnika

Piše: M. N./Klix.ba
9.11.2018. u 15:11
6
5
Agencija za lijekove BiH traži od Vijeća ministara veće plaće i upošljavanje novih radnika
6
Agencija za lijekove BiH traži od Vijeća ministara veće plaće i upošljavanje novih radnika
Predsjednik Sindikata Ramo Rustemović
Stručno vijeće Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH uputilo je Vijeću ministara BiH zahtjev za povećanje plaća uposlenicima agencije, prijem novih uposlenika i pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta.
Kako nam je rekao Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata ove agencije, pravilnik treba biti upućen najkasnije do marta 2019. godine, a zahtjevi su poslani predsjedavajućem Denisu Zvizdiću, ministru finansija BiH Vjekoslavu Bevandi i ministru civilnih poslova Adilu Osmanoviću.

"Mnogo puta sam se oglašavao o najgorem materijalnom statusu zaposlenih u agenciji, kao i o odlasku stručnog kadra zbog lošeg materijalnog statusa, penzionisanja te otežanog prijema novih ljudi zbog birokratskih procedura. Agencija koja donosi i zarađuje novac je potpuno tretirana kao budžetski korisnik sredstava", kazao nam je Rustemović.

Podsjetimo, agencija je u septembru dobila novi menadžment koji je obećao da će raditi ubrzano na rješavanju ovih problema. Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta čekaju 10 godina. Sve ove godine poručuju vlastima kako nisu obične birokrate i da ih prestanu tako tretirati te da u državni budžet godišnje inkasiraju 10,5 miliona KM.

Koliko je urgentna situacija govori i podatak da su neki sektori agencije potpuno ukinuti, a da ista sudbina čeka i odjeljenja jer nema novog prijema radnika. Kako su ranije najavili, radnici ne isključuju ni mogućnost štrajka ukoliko se ova situacija ne riješi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: