BiH
0

Agencija za bankarstvo FBiH obilježila 11 godina rada

FENA
Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBA), čiji je rad od početka osnivanja usmjeren na stvaranje jakog i stabilnog bankarskog sistema, tržišno orijentiranog i oslonjenog na međunarodne standarde poslovanja i supervizije (nadzora) banaka, obilježila je jučer 11 godina uspješnog rada.

Obraćajući se uposlenicima na prigodnoj svečanosti, direktor Agencije Zatko Barš je kazao kako se pofesionalnim radom u proteklim godinama doprinijelo uspostavi stabilnog, transparentnog, pouzdanog i profitabilnog bankarskog sustava, ustrojenog po svjetskim kriterijima, te vraćanju povjerenja građana u bankarski sektor.

-Sve ocjene međunarodnih finansijskih institucija, organizacija i mnogobrojnih pojedinaca, domaćih i stranih, govore da su bankarski sustav i bankarska supervizija najuspješniji dio bh. ekonomije, te da su uzor i za druge zemlje u regiji, dodao je.

Povodom 10 godina rada u Agenciji za bankarstvo FBiH, a zbog ličnog zalaganja i doprinosa razvoju, napretku i unapređenju rada bankarske supervizije u FBiH, uručene su i prigodne plakete djelatnicima FBA.

Plakete su dobili Nerminka Hroraić, Miralem Babajić, Dragica Mandić, Stjepan Jovičić, Amela Muftić Mehmedagić, Tanja Pavlović, Sanja Hussain, Renea Dizdarević, Marijana Jeličić i Edin Mičivoda.