|

Agencija će Vladi FBiH predložiti novi zakon o privatizaciji

Agencija će Vladi FBiH predložiti novi zakon o privatizaciji
8
F
FENA
25.12.2012. u 09:10
6
komentara
8

dijeljenja
Agencija će Vladi FBiH predložiti  novi zakon o privatizaciji
Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) predložit će Federalnoj vladi novi zakon o privatizaciji, s ciljem da se omogući učinkovitija provedba procesa privatizacije.
Radna grupa Agencije sačinila je radnu verziju novog zakona o privatizaciji o kojoj će biti obavljena šira stručna rasprava u okviru APF-a i kantonalnih agencija za privatizaciju, a nakon toga dokument će se uputi Vladi FBiH na daljnje postupanje.

"Komisija se koncentrisala na sagledavanje i analizu postojećeg stanja procesa privatizacije i iznalaženje adekvatnijih i novih rješenja koja bi omogućila kvalitetniji pristup privatizaciji i njenu efikasniju i učinkovitiju provedbu. U tom pogledu, u zakon su uvedena potpuno nova poglavlja koja se odnose na pripremu i planiranje privatizacije. Proširen je obuhvat privatizacije, precizirane su nadležnosti APF-a i kantonalnih agencija za privatizaciju, definirani su oblici promjene vlasničke strukture, utvrđena je obaveza donošenja sektorskih zakona te su predviđene druge suštinske promjene", navode iz Agencije za privatizaciju u FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...