BiH
6

Afganistanci pokušali ući u BiH krijući se u kamionu s paprikama

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Na graničnom prelazu Rača kod Bijeljine privedene su tri osobe za koja se pretpostavlja da su državljani Afganistana, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Njih su na carinskom terminalu Rača priveli pripadnici Jedinice granične policije Bijeljina u petak, 16. novembra, nakon prijave državljanina Makedonije čiji su inicijali M.I.

Privedene osobe su se nalazile u unutrašnjosti tovarnog prostora prikolice teretnog vozila Scania, makedonskih registarskih oznaka, u kojem je M.I. prevozio papriku iz Makedonije u BiH.

M.I. je nakon ulaska u BiH, u prisustvu ovlaštenog špeditera, primjetio osobe prilikom skidanja plombe priključnog vozila stavljene na carinskom terminalu u Skoplju.

O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, prema čijem su nalogu strani državljani predati Službi za poslove sa strancima BiH.

Policijski službenici Jedinice granične policije Hum su u okviru operativne akcije "Jesen", usmjerene na sprečavanje nezakonitih prelazaka granice, tokom vikenda u graničnom pojasu na području Foče otkrili tri strana državljana u ilegalnom prelasku granice.

U mjestu Rijeka juče je otkriven državljanin Tunisa, a u subotu, 17. novembra, u mjestu Borje dva državljana Maroka.