Pozvao ih na dosljednost
314

Adžem: Sjećate li se poniženja i harange Trojke protiv nas, nisu ni sanjali pobjedu DF-a

S. M.
Dževad Ažem (Foto: N. G./Klix.ba)
Dževad Ažem (Foto: N. G./Klix.ba)
Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Dževad Adžem oglasio se povodom dobrog rezultata DF-a na izborima 2022. prisjećajući se napada koje su trpili od stranaka Trojke pozvao ih je da ostanu dosljedne i odbiju koaliciju sa svim nacionalnim strankama, a ne samo sa SDA.

"Ne postoji politički naturščik u FBiH koji u protekle četiri godine nije blebetao o izdaji građana od strane Demokratske fronte. U to vrijeme nije postojala 'opasnija' odluka od one koju je donijelo Predsjedništvo DF-a a glasila je: Nećemo biti opozicija Bosni i Hercegovini u najvećem političkom poduhvatu protiv BiH makar zbog toga nestali sa političke scene. Postoji li ijedan građanin u FBIH koji se ne može prisjetiti narikača iz 'sarajevske trojke', strašnih osuda, poniženja i medijske harange koju smo zbog odluke da branimo državu pretrpjeli mi u Demokratskoj fronti", rekao je Adžem.

Dodao je da su govorili da je DF politički mrtav na izborima 2022. godine, da neće proći cenzus.

Tvrdi da su "politički naturščici Trojke klicali" da nikad neće ići s nacionalnim strankama, odnosno nikada sa SDA, HDZ- i SNSD-om te dodaje da su takvi stavovi bili vrijedni respekta i poštovanja.

"Završeni su Opći izbori u BiH, Demokratska fronta je dobila povjerenje građana kakvo 'sarajevska trojka' nije ni u snu usnila. Pregazili smo sterilnu Našu Stranku, politički ošamarili nadobudni NIP i obezglavili SDP. I gle čuda, 'sarajevska trojka' po svaku cijenu želi u vlast sa politički prihvatljivim HDZ-om, poželjnim SNSD-om ali bez omražene SDA", kazao je Adžem.

On smatra da ono što su SDA i DF odbili na pregovorima u Neumu sada je uslov HDZ-a Trojci, odnosno, kako tvrdi, kraj međunarodno priznate Bosne i Hercegovine.

"NiP nema alternativu, ili će po svaku cijenu ući u vlast ili će se zbog političkih konvertita naprosto raspasti jer svi ti ini preletači s kolca i s konopca nisu došli u NIP kako bi trpili mobing vidljiv iz samog svemira, već su tu ili bilo gdje drugdje, zbog pozicija i političkog zbrinjavanja propalih karijerista"; kazao je Adžem.

U nastavku je Našu stranku nazvao "trojanskim mišem" rekavši da je latentna opasnost u kriznim situacijama za domovinu.

"SDP još uvijek ima priliku da se pridruži političkoj odbrani BiH. SDP je stranka za koju ne želim reći ništa ružno zbog činjenice da su članovi SDP-a provjereni i Bosni i Hercegovini odani i posvećeni ljudi. Kadrovsko-političko-upravljački gledano SDP je stranka bez lidera, podijeljena na interesne klanove i društva u kojima je svako svakome postao vuk", rekao je Adžem.

Zbog toga smatra da je izostala istinska borba za radnike, za jednakost i pravdu svih građana.

"Ako je za SDP politički HDZ-SDS-SNSD-PDP jednako SDA i ako su svi oni poželjniji partneri od SDA onda za takav stav nemam komentar", kazao je Adžem.

Na kraju je kazao da očekuje političku dosljednost Trojke i očitovanje kao i 2019. da odbiju koaliciju sa nacionalnim strankama ma kako se iste zvale jer u suprotnom izdat će državu zbog ličnih interesa.