BiH
0

Advokatski tim Jurišića birala njegova porodica

FENA
Predstavnici Fondacije "Istina, pravda, pomirenje" održali su danas u Tuzli pres konferenciju na kojoj su odgovorili na nedavne optužbe predstavnika Općinske organizacije Stranke demokratske akcije Tuzle a koje se odnose na advokatski tim koji u Beogradu brani nekadašnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla Iliju Jurišića.

Napominju da je braniteljski tim odabrala Jurišićeva porodica uz napomenu da prema zakonu Srbije Jurišića ne mogu zastupati advokati drugih država. U Fondaciji se oštro protive bilo kakvoj politizaciji slučaja Jurišić.

"Advokatski tim je za osam mjeseci naplatio 8.000 eura. To je znatno manje od advokata koji su za znatno kraće, tromjesečno zastupanje osumnjičenih za druge predmete naplatili više od 11 hiljada KM", navode iz Fondacije "Istina, pravda, pomirenje".

Napomenuli su da će sutra u Beogradu Iliju Jurišića posjetiti tročlana parlamentarna delegacija BiH koju predvodi predsjednik Komisije za ljudska prava Sadik Ahmetović. Ono će se, prema najavama, sastati s istovjetnom komisijom parlamenta Srbije i ministrom Rasimom Ljajićem.