Teška krađa
3

Advokatica Balijagić-Džuho: Tužilaštvo KS će tražiti pritvor za Slavena Dakića

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Slavenu Dakiću koji je prije dva dana uhapšen na području Rogatice i nalazi se u pritvoru na teret se stavlja krivično djelo teške krađe, a danas će Tužilaštvo KS ići s prijedlogom za pritvor.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdila Dakićeva advokatica Belma Balijagić-Džuho.

"Ovaj predmet je odvojen od predmeta ubistva policajaca u Sarajevu i ne tiče se tog predmeta. Što se tiče zaplijenjenog automobila, istražitelji će vršiti daljnju istragu i zato će biti i zatražen pritvor. Dakiću se na teret stavlja samo krađa, a ne izvršenje tog krivičnog djela", kazala je advokatica Balijagić-Džuho.

Tokom dana očekuje se da Tužilaštvo KS uputi nadležnom sudu prijedlog za jednomjesečni pritvor, ali još nije poznato kada će biti održano ročište.

Prilikom akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko policijskih agencija uhapšene su tri osobe, ali su dvije puštene na slobodu nakon kriminalističke obrade.

Tokom hapšenja pronađen je i zaplijenjen crni terenac Range Rover koji se spominjao kao vozilo koje su koristile osobe prilikom likvidacije dvojice policajaca u Sarajevu prije 12 dana. Automobil je prevezen u prostorije SIPA-e zbog sumnje da se radi o ukradenom vozilu.