"Sud pristrasan"
6

Advokatica Ade Balijagića: Presuda je frapantna, uložit ćemo žalbu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Advokatica Ade Balijagića rekla je danas, nakon presude koja uključuje kaznu zatvora u trajanju od tri godine, da je Kantonalni sud u Sarajevu pokazao pristrasnost i da je izricanjem presude to i dokazano.

"Svakako ćemo uložiti žalbu. Sud je jasno i glasno, tokom cijelog postupka, pokazivao da je pristrasan, a današnjim je izricanjem presude za nešto što nije počinjeno to i dokazao. Presuda se odnosila na Faruka Balijagića, a ne Adu Balijagića kako bi se demonstrirala sila", rekla je za Klix.ba advokatica Belma Balijagić-Džuho.

Ona tvrdi da je presuda frapantna jer optuženi nije imao bilo kakva saznanja niti je počinio bilo kakvo krivično djelo.

"Sud je danas počeo raspravljati o Faruku Balijagiću i njegovom boravku u Hrvatskoj iako je poredmet razdvojen u aprilu prošle godine te Faruk Balijagić nije trebao biti tema presude", zaključila je Balijagić-Džuho.

Podsjećamo, Kantonalni sud Sarajevo izrekao je danas prvostepenu presudu u obliku kazne zatvora u trajanju od tri godine Adi Balijagiću. On je osuđen po svim tačkama optužnice za koje ga Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti, a ona između ostalog spominje i prijetnje smrću.

Njegov otac advokat Faruk Balijagić je tokom 2016. godine pobjegao u Hrvatsku.