Sastanak s Lepirom
0

Advokati u srijedu iznose zaključke o napretku istrage o ubistvu Davida u Okružnom tužilaštvu

Piše: M. N.
Međunarodni advokatski tim koji radi na rješavanju slučaja ubistva mladog Banjalučanina Davida Dragičevića u srijedu bi trebao iznijeti informacije o napretku u ovoj istrazi na sastanku sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom.

Član advokatskog tima Ifet Feraget kazao nam je kako će s Lepirom razgovarati o zaključcima do kojih je došao tim koji osim Ferageta čine još Duško Tomić iz BiH, Zora Nikodinović Dobričanin iz Srbije i Anto Nobilo iz Hrvatske.

"Radi se o istragama koje nisu provedene u skladu sa zakonom i naš cilj je vratiti ovu istragu u okvire zakona", kazao je Feraget.

U Banju Luku danas stiže i američka administracija koja bi trebala također održati sastanak s Lepirom. Podsjetimo, u ovaj slučaj se uključio i FBI.

Osnovni sud u Banjoj Luci odredio je u petak jednomjesečni pritvor Alenu Kukiću zbog sumnje da je na zahtjev Đorđa Rađena obrisao snimke sa sigurnosnih kamera. Njegov advokat je podnio žalbu na ovu odluku. Tereti ga se za krivično djelo pomoći počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

"Pritvor je određen zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju na to da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke", navodi se u odluci.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka vodi istragu protiv više NN osoba u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Poručili su kako intenzivno rade na ovom slučaju.