Demanti
157

Advokati porodice Kriještorac: Hotel Pino Nature je izbacio majku i dijete na ulicu zbog drugih turista

I. P.
Nakon što je Uprava Hotela Pino Nature na Trebeviću obavijestila javnost o porodici koja je nakon 21 dan boravka u njihovom hotelu navodno otišla bez plaćanja računa, ciljana porodica je putem advokata uputila demanti u kojem negiraju optužbe.
Kako se navodi, obavijest koju je objavio i portal Klix.ba, sadrži stavke koje nisu tačne. Demanti porodice Kriještorac prenosimo u cjelosti:

"Porodica Kriještorac je dana 12.8.2019. godine rezervisala sobu u Vila Andrea, te su nakon 40 dana boravka uredno platili račune i napustili Vilu.

Nakon toga porodica Kriještorac je boravila u Hotelu Pino Nature u periodu od 12. augusta do 2. septembra 2019. godine. Kada su tražili račun 24.8.2019. za boravak u hotelu isti im nije uručen. Suprug gospođe Kriještorac sa starijim sinom je morao nazad u Italiju, ali je obećao da će uplatu izvršiti preko svog računa, dok je gospođa Kriještorac ostala i dalje u hotelu sa svojom bebom.

Dana 29.8.2019. godine uručen je račun gospođi Kriještorac te su je verbalno napali vlasnik i menadžer hotela u cilju da plati račun nakon čega je završila dva puta u Hitnoj pomoći. Račun koji je uručen gospođi Kriještorac nije bio ovjeren.

Verbalni napadi su nastavljeni do 2.9.2019. kada je Uprava Hotela Pino Nature rekla gospođi Kriejštorac da će pasoš i lične stvari dobiti kada uplati račun jer više nije bilo mjesta za njen boravak u Hotelu Puno zbog dolaska drugih turista. Ovim je majka s bebom iz Hotela Puno Nature izbačena na ulicu, a oduzete su sve bebine stvari i pasoš čime je onemogućena da napusti zemlju.

Pozivi iz Hotela Pino su se nastavili i narednih dana što je prijavljeno policiji , nakon čega je i policija potvrdila da Uprava Hotela Pino Nature nije imala pravo da zadrži pasoš gospođe Kriještorac. Zbog oduzetog pasoša gospođa Kriještorac nije mogla prisustvovati rođendanu svog maloljetnog sina u Milanu" zaključuje se u demantiju.

Advokati porodice Kriještorac kontaktirali se Hotel Pino Nature i napomenuli da se pasoš gospođi Kriještorac mora vratiti. Sastanak sa Upravom Hotela Pino je dogovoren 10.9.2019. godine u cilju mirnog rješenja spora.