Samo riječi hvale
371

Advokati o Karkinovoj smrti: Ovo je veliki gubitak za čitavu pravosudnu zajednicu

Piše: Er. M.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Vijest o iznenadnoj smrti poznatog bosanskohercegovačkog advokata Fahrije Karkina šokirala je njegove kolege. Ugledni advokati Vasvija Vidović, Senad Pizović i Senad Kreho kazali su nam da je ovo gubitak za čitavu pravosudnu zajednicu.

Advokatica Vasvija Vidović kazala nam je da je šokirana viješću o smrti Fahrije Karkina koji je sigurno jedno od najznačajnijih imena bosanskohercegovačke advokature.

"On je bio izuzetno vrijedan i odgovoran advokat prema svojim klijentima. Što se tiče kolega, bio je dobar drug i u svakoj teškoj životnoj situaciji nastojao nam je svima pomoći. Advokatura je ostala bez jednog od najistaknutijih svojih članova od rata. Veoma sam tužna jer smo zajedno branili u nekim teškim predmetima", rekla je Vidović.

Kako kaže, smrću Fahrije Karkina mnogo je izgubilo i bosanskohercegovačko društvo, a isto tako i pravosuđe.

"On je branio ljude u veoma osjetljivim slučajevima, kada su drugi okretali leđa i čuvali se. Njegovim iznenadnim odlaskom advokatura je izgubila mnogo. Proživio je teška vremena. U ratu je bio hapšen zbog predmeta na kojim je radio, a koji su bili osjetljivi za javnost. To je svojevrsna hrabrost", kazala je Vidović.

Advokat Senad Pizović rekao nam je da smrt Fahrije Karkina predstavlja veliki gubitak za bh. pravosuđe, a posebno za advokaturu.

"Radi se o vrsnom kolegi i advokatu s kojim sam imao priliku biti u sudnici. Imam samo riječi hvale o njemu. Ovo je gubitak za čitavu pravosudnu zajednicu", rekao je Pizović.

Iznenadna vijest o Karkinovoj smrti šokirala je i njegovog kolegu Senada Krehu koji nam je kazao da svi koji su rođeni ili žive ovdje znaju ko je bio Karkin.

"Imao je dugogodišnje iskustvo i bio je čovjek. Šokiran sam jer smo prije dva dana bili zajedno i jutros me dočekala vijest. Nemam riječi", kazao je Kreho.