BiH
724

Advokat Sanjina Sefića: Nije mu lako zbog svega, u pritvoru ga je posjetila djevojka

Piše: Er. M.
Sanjin Sefić
Sanjin Sefić
Sanjina Sefića, 25-godišnjeg mladića koji je autom usmrtio dvije djevojke u centru Sarajeva i koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, za sada je posjetila samo jedna ženska osoba koja se predstavila kao njegova djevojka, kazao je za Klix.ba njegov advokat po službenoj dužnosti Dejan Koprić.

Koprić je kazao kako je imao priliku razgovarati sa Sefićem.

"Vidi se da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Kratko smo razgovarali da bih mogao detaljnije analizirati njegovo stanje", rekao je Koprić.

On je istakao kako će se Sefić o krivici izjasniti pred bosanskohercegovačkim sudovima te da Osnovni sud u Novom Sadu vodi isključivo postupak ekstradicije.

"Sefić se predao sam i to na način da je prišao građanima na željezničkoj stranici i pitao ih da ga upute na najbližu policijsku stanicu", rekao je advokat.

Kazao nam je kako nema informaciju o tome gdje je Sefić boravio prije nego se predao nadležnim policijskim organima susjedne zemlje.

"Bilo je govora samo o prelasku granice. On je rekao da je granicu sa Srbijom prešao taksijem", kazao je Koprić.

Zaključio je kako najvjerovatnije ostaje Sefićev advokat po službenoj dužnosti do završetka procesa ekstradicije.

"On nije angažovao nikoga od advokata pa sam mu dodijeljen sa spiska po službenoj dužnosti u toku ekstradicionog postupka. Ne znam da li će biti promjena u smislu da će sam angažovati advokata", rekao je Koprić.

Što se tiče ekstradicije, objasnio je da u ovom slučaju brzina ne zavisi samo od Osnovnog suda u Novom Sadu već i od razmjene podataka između BiH i Srbije.

"Ta dostava zahtijeva neko vrijeme. Praksa je da traje mjesec ili dva", rekao je Koprić.