Advokat Crnalić: Tužilaštvo BiH odaje podatke koje ne bi smjelo, Čauševićev iskaz je službena tajna

Piše: M. N./Klix.ba
8.6.2017. u 10:26
1
12
Advokat Crnalić: Tužilaštvo BiH odaje podatke koje ne bi smjelo, Čauševićev iskaz je službena tajna
1
Advokat Crnalić: Tužilaštvo BiH odaje podatke koje ne bi smjelo, Čauševićev iskaz je službena tajna Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je odgođeno suđenje Kemalu Čauševiću zbog traženja izuzeća tužioca Dubravke Čampare, advokat Asim Crnalić kazao je kako misli da od toga nema nikakve koristi, jer će Tužilaštvo odrediti drugog tužioca koji može biti puno bolji, a postupak biti nastavljen.
O razlozima koje je Čaušević naveo u svom zahtjevu za izuzeće tužioca Čampare nije mogao govoriti.

"Poznato je da je javnost o sadržaju iskaza gospodina Čauševića, koji je bio službena tajna, detaljno obaviještena. Ne znam na šta je konkretno mislio sada, vjerovatno je nešto pročitao što ja nisam. Inače, Tužilaštvo o ovom predmetu daje podatke koje ne bi smjelo davati", rekao je Crnalić medijima.

Naglasio je kako nikada ne traži izuzeće tužioca, ali da bi, kad bi se ozbiljno razmotrili razlozi, tužilac Čampara sam sebe trebao izuzeti.

"Sasvim je jasno da je iznevjerio sadržaj sporazuma zajedno s tadašnjim glavnim tužiocem i zamjenikom tužioca koji je bio šef odjela za organizirani kriminal. Naš plan je da materijalnim dokazima odgovorimo na sadržaj optužnice, jer ovo što je naznačeno u optužnici je jedna obična priča. O tome šta se događalo postoji nesporni dokument, jer postupak uvoza i postupak plaćanja PDV-a je strogo formalan i tačno se zna ko učestvuje u njemu i koji dokumenti ga prate", rekao je Crnalić.

Na kraju je zaključio kako će iz iskaza velikog broja inspektora i dokumenata proizaći zaključci da su navodi optužnice potpuno neosnovani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: