BiH
34

Advokat Balijagić nakon napada: Pripremam predmet koji bi trebao uzdrmati BiH

Piše: D. Brkić
Faruk Balijagić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Faruk Balijagić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Uviđaj u ulici Maršala Tita u Tuzli, u kojoj je smještena advokatska kancelarija Faruka Balijagića, još uvijek nije okončan nakon što je u petak oko 23 sata nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu i kroz prozor od toaleta ubacila je u unutrašnjost objekta.

Na mjestu događaja još uvijek su službenici OKP PU Tuzla i Federalne uprave policije, ali i advokat Faruk Balijagić koji još uvijek ne može govoriti o razmjerama pričinjene štete. Kaže kako čeka da se uviđaj završi i da angažuje radnike koji će rašćišćavati njegov ured.

Na pitanje da li sinoćnji napad ima bilo kakve veze sa napadom iz oktobra 2011. godine kada je u dvorište Balijagićeve porodične kuće ubačena ručna bomba, advokat je rekao da vjeruje da ova dva napada nemaju nikakve veze.

U ranijim izjavama za medije Balijagić je rekao priprema predmet koji bi "trebao udrmati BiH".

Rekao je i da se čitav svoj radni vijek suočava sa ovakvim stvarima.

Prema pričama koje smo mogli čuti na mjestu događaja, muška osoba sa fantomkom na glavi izvela je ovaj napad, a nakon eksplozije i izazivanja požara udaljila se sjevernom magistralom ka centru grada.

Cijeli slučaj izazvao je ogromnu pažnju građana Tuzle, koji su sa zabrinutošću gledali u službenike policije kako obavljaju uviđaj.