{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Advokat Asim Crnalić napustio sudnicu, ne želi više biti branilac Kemalu Čauševiću

24.5.2018. u 10:53
50
43
Advokat Asim Crnalić napustio sudnicu, ne želi više biti branilac Kemalu Čauševiću
50
Advokat Asim Crnalić napustio sudnicu, ne želi više biti branilac Kemalu Čauševiću
Asim Crnalić (Foto: H. M./Klix.ba)
Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemalu Čauševiću, kojeg se tereti za kirminal težak 1,7 miliona KM, prekinuto je danas nakon što je njegov advokat Asim Crnalić napustio sudnicu otkazavši punomoć svom klijentu.
Čaušević je zatražio da se postupak vrati na početak budući da je prošlo više od 30 dana od prethodnog ročišta, iako je advokat pojasnio da je ranije dao saglasnost da se proces može nastaviti.

Crnalić je za Klix.ba pojasnio da je odbrana tražila odgodu glavne rasprave jer je Anes Sadiković, drugooptuženi u slučaju, u međuvremenu doživio saobraćajnu nesreću.

"Saradnica predsjednice Vijeća mi se obratila prije nekoliko dana tražeći moju saglasnost za odgodu glavne rasprave i ja sam dao tu saglasnost, jer je gospodin Sadiković teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći", rekao je Crnalić.

Pojasnio je da je odbrana ta koja je tražila odgodu glavne rasprave.

"Naravno da sam dao saglasnost, jer prošao je onaj rok od 30 dana u kojem se mora zakazati glavna rasprava. Ako prođe taj rok, onda suđenje počinje ispočetka. Ako ja dam saglasnost, i drugi advokati u postupku, onda suđenje ne mora početi ispočetka, nego se to samo proceduralno provodi", objasnio je Crnalić.

Naveo je da je danas u sudnici njegov klijent Kemal Čaušević izjavio da ga advokat nije pitao za saglasnost i da se on ne slaže s tim što je advokat rekao sudu.

"Zahtijevao je da se sudi ispočetka. Kako ja smatram takav postupak potpuno nekorektnim i u odnosu prema meni kao branitelju i u odnosu prema sudu, onda mi nije preostalo ništa drugo nego da mu otkažem punomoć. Ja ne mogu dopustiti takav odnos prema sebi", rekao je Crnalić za Klix.ba.

Čaušević je dobio rok od sedam dana da izabere novog advokata. Ukoliko ga ne izabere, Sud će mu dodijeliti branioca po službenoj dužnosti.

Podsjećamo, već dva mjeseca na tom slučaju ne radi ni Almin Dautbegović koji je bio advokat Anesu Sadikoviću, optuženom za davanje dara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: