BiH
354

Adra BiH i Bingo d.o.o. pokrenula šivaonicu za osobe s invaliditetom

Klix.ba
Humanitarna organizacija "Adra BiH“ je u saradnji s preduzećem "Bingo d.o.o." pokrenula projekat obuke za osobe s invaliditetom koja će se u budućnosti baviti redizajnom stare odjeće.

Obuka je prvenstveno namijenjena osobama, ponajviše ženama s invaliditetom, ali i drugim nezaposlenim osobama koje su zainteresovane da savladaju vještine krojenja i šivanja kako bi u budućnosti mogle samostalno raditi.

"Naša organizacija iza sebe ima višedecenijski rad u BiH i prvenstveno je posvećena borbi za socijalnu pravdu, odnosno pružanje pomoći osobama koja se nalaze u najtežim situacijama“, istakao je Božidar Mihajlović, direktor Humanitarne organizacije Adra".

Fokus "Adre" u posljednjim godinama je socijalno poduzetništvo i zapošljavanje marginalizovanih osoba.

"Posebno nam je zadovoljstvo što smo u saradnji sa firmom "Bingo“ pokrenuli ovu obuku kroz koju nastojimo edukovati i zaposliti osobe sa invaliditetom koje bi radile na redizajnu stare odjeće", poručuju.

Obuka je nastavak akcije "Hljeb od tekstila“ koju "ADRA" sprovodi u Sarajevu i Banjoj Luci, a u kojoj se svakodnevno vrši prikupljanje polovne odjeće.

Treneri obuke su modni dizajneri iz Banjaluke Ivana Crnogorac, Danijela Jokanović i Vesna Burazor-Vrban.