{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Terzić - novi BH premijer

Klix.ba
24.12.2002. u 02:37
1
0
Adnan Terzić - novi BH premijer
1
Adnan Terzić - novi BH premijer
Zastupnički dom Parlamenta BiH je sa 26 glasova ZA potvrdio imenovanje Adnana Terzića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Terzićevo imenovanje podržali su predstavnici Stranke demokratske akcije, Hrvatske demokratske zajednice, Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa, Stranke za BiH i Stranke perzionera. Protiv njegovog imenovanja glasalo je osam poslanika iz Socijaldemokratske partije, Socijalističke partije Republike Srpske, Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Nove hrvatske inicijative i Srpske radikalne stranke RS.
Četiri poslanika iz stranke "Radom za boljitak", Bosanske stranke, Demokratske narodne zajednice i Socijaldemokratske unije bili su uzdržani.

Nakon što je potvrđeno njegovo imenovanje, Terzić je kazao da je respektabilna parlamentarna većina koju je uspio obezbijediti, najbitniji detalj današnje sjednice.
- "Reforme koje trebamo provesti upravo iziskuju širu parlamentarnu podršku i ova podrška je pojačala moj optimizam", rekao je Terzić. On je kazao kako predlaganje sastava vlade ne zavisi samo od njega, nego i od predstavnika međunarodne zajednice.

- "Imam obećanje iz Ureda visokog predstavnika da će vrlo brzo napraviti potrebne provjere i nadamo se da ćemo u sljedeći ponedjeljak moći predstaviti i ekspoze i sastav Vijeća ministara".

Zastupnički dom sjednicu je nastavio raspravom o zahtjevu Vijeća ministara da po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: